covid rodo

Pobyty Gości w hotelu w czasie pandemii Covid – 19 a przepisy RODO

Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 11.06.2021 r. wprowadza zmiany w zakresie ograniczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej w czasie trwającej...

Przeczytaj więcej
Tarcza branżowa dla hoteli i restauracji

Branża hotelarska i gastronomiczna – Tarcza 2.0

Z ogłoszonej 26 listopada Tarczy 2.0, wsparcie ma otrzymać blisko 40 branż, w tym hotele i restauracje. Pula środków to...

Przeczytaj więcej
Otwarcie hoteli

Zasady otwarcia hoteli od 4 maja 2020

Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 2.05.2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z...

Przeczytaj więcej
Branża Hotelarska w obliczu zagrożenia koronawirusem

Wzory pism o odroczenie płatności

Dla ułatwienia przygotwaliśmy propozycje pism, jakie w przypadku trudnej sytuacji finansowej firmy, warto przedstawić dostawcom lub urzędom. Pliki do pobrania...

Przeczytaj więcej
Hotele vs koronawirus a finanse

Branża hotelarska i gastronomiczna a koronawirus–wsparcie zewnętrzne

Wyjątkowa sytuacja wymaga szybkiego i odpowiedniego działania. Większość obiektów już wdrożyła szereg działań optymalizujących koszty a nawet zawiesiła działalność z...

Przeczytaj więcej
Szkolenie Bezpieczeństwo w hotelu w dobie pandemii

Branża hotelarska i gastronomiczna a koronawirus – co z pracownikami?

Koronawirus zmienia w błyskawicznym tempie dotychczasowy Świat. Jego wpływ na branżę hotelarską i gastronomiczną rzuca cień nie tylko na obecną...

Przeczytaj więcej
Branża Hotelarska w obliczu zagrożenia koronawirusem

Branża hotelarska i gastronomiczna a koronawirus – co warto wiedzieć?

W ostatnich dniach życie wszystkich uległo totalnej zmianie. Koronawirus dynamicznie paraliżuje normalne funkcjonowanie i działanie. W znacznym stopniu dotknął on...

Przeczytaj więcej

Menu engineering

Jak ułożyć menu, aby restauracja była rentowna? Na to pytanie odpowiada na naszym blogu Patryk Żołnowski.

Przeczytaj więcej

Dotacje na szkolenia dla Twojej firmy

Aktualnie istnieje ostatnia możliwość pozyskania środków na dowolne szkolenia dla pracowników i pracodawców. Odbywa się to w ramach BUR (Bazy Usług Rozwojowych).

Przeczytaj więcej

Wiarygodna analiza kosztów surowca w gastronomii

Wiarygodna analiza kosztów surowca w gastronomii, czyli tzw. Food Costu musi odbywać się w oparciu o rzetelnie przygotowane rozwiązania systemowe w obiekcie - pisze Przemysław Kuśmierski.

Przeczytaj więcej