Pobyty Gości w hotelu w czasie pandemii Covid – 19 a przepisy RODO
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 11.06.2021 r. wprowadza zmiany w zakresie ograniczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej w czasie trwającej...
Przeczytaj więcejRozporządzenie Rady Ministrów z dnia 11.06.2021 r. wprowadza zmiany w zakresie ograniczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej w czasie trwającej...
Przeczytaj więcejZ ogłoszonej 26 listopada Tarczy 2.0, wsparcie ma otrzymać blisko 40 branż, w tym hotele i restauracje. Pula środków to...
Przeczytaj więcejZgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 2.05.2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z...
Przeczytaj więcejDla ułatwienia przygotwaliśmy propozycje pism, jakie w przypadku trudnej sytuacji finansowej firmy, warto przedstawić dostawcom lub urzędom. Pliki do pobrania...
Przeczytaj więcejWyjątkowa sytuacja wymaga szybkiego i odpowiedniego działania. Większość obiektów już wdrożyła szereg działań optymalizujących koszty a nawet zawiesiła działalność z...
Przeczytaj więcejKoronawirus zmienia w błyskawicznym tempie dotychczasowy Świat. Jego wpływ na branżę hotelarską i gastronomiczną rzuca cień nie tylko na obecną...
Przeczytaj więcejW ostatnich dniach życie wszystkich uległo totalnej zmianie. Koronawirus dynamicznie paraliżuje normalne funkcjonowanie i działanie. W znacznym stopniu dotknął on...
Przeczytaj więcejJak ułożyć menu, aby restauracja była rentowna? Na to pytanie odpowiada na naszym blogu Patryk Żołnowski.
Przeczytaj więcejAktualnie istnieje ostatnia możliwość pozyskania środków na dowolne szkolenia dla pracowników i pracodawców. Odbywa się to w ramach BUR (Bazy Usług Rozwojowych).
Przeczytaj więcejWiarygodna analiza kosztów surowca w gastronomii, czyli tzw. Food Costu musi odbywać się w oparciu o rzetelnie przygotowane rozwiązania systemowe w obiekcie - pisze Przemysław Kuśmierski.
Przeczytaj więcej