Inwestycje w dywersyfikację działalności sektora HoReCa – zmiany
Z związku z oszczędnościami w środkach finansowych przewidzianych do wykorzystania w ramach inwestycji A.1.2.1 KPO „Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności” informujemy o zwiększeniu alokacji środków przeznaczonych na konkurs do wielkości określonych w zaktualizowanych Regulaminach wyboru przedsięwzięć MŚP dla poszczególnych...
Czytaj więcejZapisy na inspirujące prelekcje podczas Targów HORECA w Krakowie!
Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w naszych prelekcjach, które odbędą się podczas jednych z największych targów branży hotelarsko-gastronomicznej w Polsce – HORECA Kraków. Wydarzenie to gromadzi ekspertów, praktyków i pasjonatów z całej branży HoReCa, a nasze prelekcje będą doskonałą okazją, aby dowiedzieć się więcej o nowych trendach, strategiach marketingowych...
Czytaj więcejWyniki naboru KPO HORECA
Dostępne są już ostateczne (po rozpatrzonych odwołaniach) wyniki I naboru (z maja i czerwca) dotacji – KPO – dywersyfikacja HoReCa. W stosunku do założeń dotyczących alokacji środków, najwięcej – ponad 50% wykorzystano (przyznano) w województwach śląskim i opolskim. Najmniej w województwach mazowieckim i świętokrzyskim – poniżej 20%. Aktualnie trwa...
Czytaj więcejNowa szansa dla HoReCa z KPO!
PARP ogłosił 𝐨𝐛𝐧𝐢𝐳̇𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐰𝐲𝐦𝐚𝐠𝐚𝐧𝐞𝐠𝐨 𝐬𝐩𝐚𝐝𝐤𝐮 𝐨𝐛𝐫𝐨𝐭𝐨́𝐰 dla sektora HoReCa z 30% do 20%. Do 20 sierpnia można składać wnioski o wsparcie na rozwój działalności w hotelarstwie, gastronomii, turystyce i kulturze. Od 1 sierpnia br. firmy, które wykażą spadek obrotów o 20% w latach 2020-2021, mogą ubiegać się o dofinansowanie...
Czytaj więcejRamka Miodu – nowy dostawca Grupy Zakupowej PLUS
Z radością informujemy, że do naszej Grupy Zakupowej PLUS dołączyła firma Ramka Miodu, oferująca wyjątkowe plastry miodu przeznaczone dla hoteli i restauracji. Ramka Miodu dostarcza produkty, które nie tylko wzbogacają smak bufetów śniadaniowych i menu restauracyjnych, ale także przyciągają wzrok i zostają w pamięci klientów.Dlaczego warto wybrać plastry miodu...
Czytaj więcejWyniki I rundy I naboru KPO HoReCa
Wszyscy Przedsiębiorcy, którzy złożyli wnioski w I rundzie I naboru KPO HoReCa otrzymali już wyniki.W niektórych województwach (lubuskie) poniżej 10% złożonych wniosków zostało pozytywnie ocenionych.Są również takie województwa (kujawsko-pomorskie, śląskie, warmińsko-mazurskie), gdzie dotacja została przyznana powyżej 35% Przedsiębiorców, którzy złożyli wnioski. Przypominamy, że 18 lipca rusza kolejny, II nabór...
Czytaj więcejNowe warunki przy KPO
Świeża informacja dla zainteresowanych KPO a nie mogących brać udziału w poprzednich edycjach! Nowy nabór, który będzie od 18 lipca umożliwia wzięcie udziału w konkursie podmiotom NIE posiadających głównego PKD związanego z HoReCa. To niesamowita i jedyna szansa na skorzystanie z dofinansowania ponad 500 000 zł. Zapraszamy serdecznie do...
Czytaj więcejNowe obiekty w Grupie Zakupowej PLUS
Z ogromną radością informujemy, że do Grupy Zakupowej PLUS dołączyło 14 wyjątkowych obiektów, które gorąco polecamy: Pan GruzinPałac Pakosław Karczma WacławówkaPizza Rynek Chodel ObiadowoCraft Beer Central Hotel Timeless CateringZacisze Nad Nidą ResortLa La LAS – szkolenia,siedlisko zielarskieHotel Weneda – OpoleHotel i Restauracja FestivalHotel My Story GdyniaNaleśnikarnia Słodko & Słono...
Czytaj więcejWyniki naboru KPO HoReCa I rundy dla 9 województw
Znamy wyniki I rundy naboru KPO HoReCa dla 9 województw: dolnośląskie lubuskie łódzkie mazowieckie opolskie podlaskie śląskie warmińsko-mazurskie wielkopolskie Na wyniki oczekują nadal Region 1 i 3, czyli 7 województw: kujawsko-pomorskie, pomorskie, zachodniopomorskie oraz lubelskie, małopolskie, podkarpackie, świętokrzyskie. Nabór wniosków kończy się we wtorek 18 czerwca o godz. 16.00
Czytaj więcej