Profesjonalne zarządzanie obiektem hotelowym wymaga szerokiej wiedzy branżowej, zarządczej, prawniczej a także kompetencji miękkich w zakresie komunikacji i zarządzania zespołem.
Wszystkie te elementy zawarte są w Akademii Profesjonalnego Managera Hotelu.
Szczegółowy program:
- Skuteczna rekrutacja.
- Rekrutacja on-line.
- Organizacja pracy własnej i zespołu.
- Zarządzanie personelem.
- Premiowanie i motywowanie.
- Mentoring i coaching.
- Struktura organizacyjna.
- Wynagradzanie pracowników.
- Planowanie i rozliczanie czasu pracy.
- Gastronomia (kluczowe aspekty rentowności).
- Strategia sprzedaży gastronomii i SPA ( cross-selling i up-selling).
- SPA (kluczowe aspekty rentowności).
- Kluczowe wskaźniki.
- Dostosowanie ilości personelu do potrzeb operacyjnych.
- Nadużycia – jak im przeciwdziałać.
- Rachunkowość zarządcza.
- Centra przychodów.
- Centra kosztów.
- Revenue Managment.
- Segmentacja rynku.
- Działania pro – sprzedażowe.
- Cros-selling i up-selling w sprzedaży.
- Optymalizacja kosztów.
- Systemy wspierające zarządzanie i sprzedaż.
- Innowacyjny marketing.
- Rola mediów społecznościowych w strategii sprzedaży.