Kuchnia wegańska i wegetariańska – trendy w kuchni roślinnej | 16-17.12.2023
PROWADZĄCY:
Patryk Kotarba
Grupa docelowa szkolenia:
Kucharze, pomoce kuchenne czy szefowie kuchni oraz osoby pragnące rozszerzyć lub zdobyć wiedzę z zakresu kuchni wegańskiej i wegetariańskiej.
Forma szkolenia:
Wykład, ćwiczenia warsztatowe, prezentacja studiów przypadku, dyskusja moderowana
Lokalizacja:
Modlniczka k. Krakowa
Cena:
2500,00 zł – netto, 16h.
Cena obejmuje: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe. W cenę nie jest wliczony nocleg
-
Aspekt zdrowotny w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej
-
Jak robić zakupy do naszej kuchni – odpowiedni dobór surowców
-
Receptury i karty kalkulacyjne
-
Trendy – czym charakteryzuje się kuchnia roślinna
-
Pozbądź się monotonii w kuchni – kuchnia wege jako kopalnia nowych smaków
-
Techniki łączenia i zestawiania ze sobą produktów
-
Czy kuchnia wege zawsze musi być droga, fakty i mity
-
Energia pochodzi roślin – jak pozyskać składniki energetyczne w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
-
Pomysły na dania zimne i gorące
-
Pomysły na śniadanie
-
Zupy w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
-
Desery w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
-
Kompozycje gotowych dań na talerzu
-
Dobór porcelany do serwisu
-
Techniki prezentacji gotowych dań
-
Egzamin – wykonanie gotowego dania
2 500zł