Warsztaty kelnerskie z technikami sprzedaży w branży gastronomicznej | 12-13.11.2024
PROWADZĄCY:
informacja wkrótce
Grupa docelowa szkolenia:
Właściciele firm, pracownicy obsługi sali, kelnerzy.
Forma szkolenia:
Wykład, ćwiczenia warsztatowe, prezentacja studiów przypadku, dyskusja moderowana
Lokalizacja:
Kąty Wrocławskie
Cena:
2500,00 zł – netto, 16h.
Cena obejmuje: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe. W cenę nie jest wliczony nocleg
-
Zawód kelner – opis i charakterystyka.
-
Savoir – vivre – komunikacja werbalna i niewerbalna, etyka, etykieta, estetyka w miejscu pracy.
-
Przygotowanie stanowiska pracy.
-
Prezentacja zastawy stołowej wraz ze szkłem – ich przeznaczenie; profesjonalne nakrycie stołu.
-
Metody obsługi przyjęć okolicznościowych, konferencji etc.
-
Prawidłowy system przyjmowania zamówień i rozliczeń, oraz typologia gościa.
-
Techniki up-selling i cross-selling w zawodzie kelnera.
-
Technika noszenia tacy i naczyń – ćwiczenia praktyczne.
-
Technika podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
-
Serwis i prezentacja wina – ćwiczenia praktyczne.
-
Zasady obsługi gości w restauracji – serwis a’la carte, powitanie, serwis, pożegnanie gościa – ćwiczenia praktyczne.
-
Techniki skutecznej sprzedaży – ćwiczenia praktyczne.
-
Światowy serwis kelnerski.
2 500zł