Program szkolenia
- 13 Sections
- 0 Lessons
- 2 Days
Expand all sectionsCollapse all sections
- Zawód kelner – opis i charakterystyka.0
- Savoir – vivre – komunikacja werbalna i niewerbalna, etyka, etykieta, estetyka w miejscu pracy.0
- Przygotowanie stanowiska pracy.0
- Prezentacja zastawy stołowej wraz ze szkłem – ich przeznaczenie; profesjonalne nakrycie stołu.0
- Metody obsługi przyjęć okolicznościowych, konferencji etc.0
- Prawidłowy system przyjmowania zamówień i rozliczeń, oraz typologia gościa.0
- Techniki up-selling i cross-selling w zawodzie kelnera.0
- Technika noszenia tacy i naczyń – ćwiczenia praktyczne.0
- Technika podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.0
- Serwis i prezentacja wina – ćwiczenia praktyczne.0
- Zasady obsługi gości w restauracji – serwis a’la carte, powitanie, serwis, pożegnanie gościa – ćwiczenia praktyczne.0
- Techniki skutecznej sprzedaży – ćwiczenia praktyczne.0
- Światowy serwis kelnerski.0