Akademia Managera Hotelu | 03-05.12.2024
PROWADZĄCY:
Piotr Tabor, Szczepan Piechota, Paweł Iskrzycki
Grupa docelowa szkolenia:
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować na stanowiskach zarządczych w firmach gastronomicznych, cateringowych, hotelowych i turystycznych lub w firmach usługowych na stanowiskach zarządczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
Forma szkolenia:
Wykład, ćwiczenia warsztatowe, prezentacja studiów przypadku, dyskusja moderowana
Lokalizacja:
Warszawa
Cena:
3900,00 zł – netto, 24h.
Cena obejmuje: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe. W cenę nie jest wliczony nocleg.
-
Skuteczna rekrutacja.
-
Rekrutacja on-line.
-
Organizacja pracy własnej i zespołu.
-
Zarządzanie personelem.
-
Premiowanie i motywowanie.
-
Mentoring i coaching.
-
Struktura organizacyjna.
-
Wynagradzanie pracowników.
-
Planowanie i rozliczanie czasu pracy.
-
Monitorowanie efektywności pracy pracowników.
-
Controlling jakości pracy.
-
Aplikacje i programy wspierające analizę danych
-
Gastronomia (kluczowe aspekty rentowności).
-
Strategia sprzedaży gastronomii i SPA ( cross-selling i up-selling).
-
SPA (kluczowe aspekty rentowności).
-
Kluczowe wskaźniki.
-
Dostosowanie ilości personelu do potrzeb operacyjnych.
-
Nadużycia – jak im przeciwdziałać.
-
Rachunkowość zarządcza.
-
Centra przychodów.
-
Centra kosztów.
-
Prawidłowe budżetowanie.
-
Revenue Managment.
-
Segmentacja rynku.
-
Działania pro – sprzedażowe.
-
Cros-selling i up-selling w sprzedaży.
-
Optymalizacja kosztów.
-
Systemy wspierające zarządzanie i sprzedaż.
-
Innowacyjny marketing.
-
Rola mediów społecznościowych w strategii sprzedaży.
-
Monitorowanie skuteczności działań marketingowych.
-
Omawiane przykładowe programy (PMS, POS, Magazynowy, Kadrowy, CRM, ProRMS itp.)
-
Weryfikacja efektów uczenia się na studium przypadków
3 900zł