Akademia Managera Gastronomii i Szefa Kuchni – zarządzanie gastronomią 21-23.01.2025
PROWADZĄCY
Piotr Tabor, Szczepan Piechota, Paweł Iskrzycki
Grupa docelowa szkolenia:
Osoby indywidualne pragnące nabyć wiedzę z zakresu tematyki szkolenia, właściciele firm, pracownicy, hotelarstwa i gastronomii.
Forma szkolenia:
Wykład, ćwiczenia warsztatowe, prezentacja studiów przypadku, dyskusja moderowana
Lokalizacja:
Łódź
Cena:
3900,00 zł – netto, 24h.
Cena obejmuje: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe. W cenę nie jest wliczony nocleg
-
Skuteczna rekrutacja.
-
Wprowadzenie nowego pracownika na stanowisko – procedury operacyjne.
-
Zakresy zadań i obowiązków pracowników.
-
Organizacja pracy własnej i zespołu.
-
Zarządzanie personelem.
-
Premiowanie i motywowanie.
-
Struktura organizacyjna.
-
Wynagradzanie pracowników.
-
Delegowanie zadań.
-
Prawidłowa komunikacja w zespołach – sala – bar, sala – kuchnia.
-
Gastronomia (kluczowe aspekty unormowań prawnych - HACCP).
-
Gastronomia (kluczowe aspekty rentowności).
-
Gospodarka magazynowa.
-
Strategia sprzedaży w gastronomii.
-
Kluczowe wskaźniki operacyjne.
-
Dostosowanie ilości personelu do potrzeb operacyjnych.
-
Nadużycia - jak im przeciwdziałać.
-
Rola szefa kuchni w zespole w obszarach: operacyjnym, sprzedaży, administracji i pracy zespołowej.
-
Podstawy zasady "zero waste".
-
Szef kuchni jako "twarz" restauracji.
-
Nowoczesne technologie kulinarne.
-
Obniżanie kosztów w gastronomii – grupy zakupowe.
-
Programy lojalnościowe – zwiększenie liczby gości w restauracji.
-
Smak i zysk – ścisła współpraca szefa kuchni z managerem.
-
Wprowadzenie nowych produktów do oferty: catering, pieczywo, cukiernictwo, kiszonki.
-
Nowoczesne narzędzia pracy: programy i aplikacje.
-
Innowacyjny marketing.
-
Rola mediów społecznościowych w strategii sprzedaży.
3 900zł