W minionym tygodniu eksperci Hoteli Plus szkolili m.in. w Hotelu Falko, gdzie nowoczesne trendy i wykorzystanie sprzętu gastronomicznego zaprezentował Patryk Żołnowski. W hotelu „Nad Przełomem” szkolenie „Profesjonalny barman” przeprowadził Jerzy Czapla. Uczestnicy dowiedzieli sie m.in. jak w prawidłowy sposób obsługiwać sprzęt barmański, poznali zasady przygotowania napojów mieszanych i koktajli z różnych alkoholi oraz garnirowania drinków. Z kolei kelnerzy z Hotelu Blue Diamond podnosili swoje kwalifikacje pod okiem Roberta Węglarza. Podczas tego szkolenia uczestnicy nie tylko zgłębili techniczne aspekty swojej pracy (prezentacja zastawy stołowej, techniki podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych, serwis i prezentacja wina), poznali także zasady obsługi gości w restauracji, savoir vivre, komunikacji werbalnej i niewerbalnej, metody obsługi przyjęć okolicznościowych a także techniki skutecznej sprzedaży.