Absolwent Uniwersytetu Jagiellońskiego, z usługami gościnności związany od przeszło 20 lat. Swoje doświadczenie w gastronomii zawdzięcza pracy w najlepszych krakowskich restauracjach („Wentzl”, ”Szara”). Szerokie spojrzenie na temat obsługi Gości oraz zarządzania obiektami jest wynikową doświadczenia w pracy w obiektach na terenie Polski i Niemiec (restauracja „Steak House- Markt 1” Gera oraz część gastronomiczna berlińskiej wieży telewizyjnej). Karierę zaczynał od roli F&B managera, a z czasem doszedł do poziomu zarządzania obiektami i współtworzenia ich strategii. Obecnie zajmuje stanowisko General Managera w 5* Stradom House Autograph Collection w Krakowie. Sommelier- nie tylko z zawodu, ale głównie z zamiłowania. Absolwent szkoły Wine & Spirit Educiation Trust I,II,III, ukończonej z wyróżnieniem. Autor kolacji komentowanych, szkoleniowiec, zwolennik idei mówiącej, że gościnność leży u podstaw całej branży HoReCa. Zajmuje się optymalizacją kosztów w obiektach gastronomicznych oraz szkoleniem personelu. W swoich działaniach bierze pod uwagę zarówno kwestię realnego zysku dla obiektów, jak i przyjazną atmosferę oraz profesjonalne podejście względem uczestników szkoleń. Trener i doradca w Hotelach PLUS.
Hotele i Gastronomia Plus Sp. z o.o.
ul. Porąbki 91/1
35-317 Rzeszów
NIP: 5170364608
KRS: 0000490530
REGON: 181058223