Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach i pozostaje wierny tej branży od ponad 20 lat. Promotor Kuchni Śląskiej, manager regionalny i doradca kulinarny RM Gastro Polska. Egzaminator egzaminów czeladniczych i mistrzowskich w zawodzie kucharza Cechu Rzemiosł w Katowicach. Właściciel pracowni cukierniczej i kawiarni „Sweet Home Silesia” by Magdalena Nowak, Executive Chef „Restauracja & Pub Stadionova” oraz założyciel „Kuźni Kucharzy Śląskich”. Juror i laureat konkursów kulinarnych. Autor wielu artykułów i przepisów kulinarnych na portalach internetowych oraz w prasie branżowej. Wśród jego licznych osiągnięć znajdują się m.in.: brązowy medal z 2010 r. z mistrzostw Europy w podawaniu potraw z karpia, udział w pucharze świata i brązowy medal z Luksemburga (zdobyty w drużynie Sebastiana Krauzowicza), brązowy medal mistrzostw Republiki Czeskiej „Ćesky Kapr”, srebrny medal w mistrzostwach Republiki Czeskiej w Budejovicach z 2011 r., złoty medal z Mistrzostw Republiki Czeskiej w Budejovicach oraz tytuł finalisty konkursu TRENDY CHEF z 2012 r. Ekspert branżowy i trener w Hotelach PLUS.
Hotele i Gastronomia Plus Sp. z o.o.
ul. Porąbki 91/1
35-317 Rzeszów
NIP: 5170364608
KRS: 0000490530
REGON: 181058223