Prawdziwe smaki kuchni włoskiej | 14-15.10.2024
PROWADZĄCY:
Patryk Żołnowski
Grupa docelowa szkolenia:
Właściciele firm, pracownicy hotelarstwa i gastronomii oraz osoby pragnące rozszerzyć lub zdobyć wiedzę z zakresu kuchni włoskiej.
Forma szkolenia:
Wykład, ćwiczenia warsztatowe, prezentacja studiów przypadku, dyskusja moderowana
Lokalizacja:
Rzeszów
Cena:
2500,00 zł – netto, 16h.
Cena obejmuje: materiały szkoleniowe, lunch, przerwy kawowe. W cenę nie jest wliczony nocleg
-
Dobór produktów (pochodzenie, proces produkcyjny)
-
Zasady doboru asortymentu w celu unikalnych połączeń smakowych
-
Receptury i przepisy
-
Klasyka czy nowoczesność? Jakie są alternatywy klasycznych dań według ich ewolucji
-
Proces przygotowania dań (obróbka wstępna)
-
Proces tworzenia dań (obróbka termiczna i prawidłowe wykorzystanie urządzeń)
-
Dobór porcelany
-
Plating, czyli artystyczna prezentacja potrawy na talerzu (teoria o właściwych technikach)
-
Unikalna dekoracja potraw
-
Serwis potraw
2 500zł